Οριακή άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές 

Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, βρίσκοντας στήριξη στην υποχώρηση του ευρώ και τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εταιριών.

Στις 10:15 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,2%, μετά τα κέρδη που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν τα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι οδήγησαν το ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Μαρτίου. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 5,7% από τις αρχές του έτους.

Η εταιρία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Valeo ενισχύθηκε κατά 3,8% καθώς αναθεώρησε ανοδικά το στόχο για την φετινή κερδοφορία αφού ανακοίνωσε αύξηση 16% στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου.

Η εταιρία λιπασμάτων Yara σημείωσε άνοδο κατά 3,6% καθώς τα λειτουργικά κέρδη και τα έσοδα της εταιρίας μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο το τρίτο τρίμηνο.

Πτώση 2% σημείωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler αφού η εταιρία επαναβεβαίωσε την πρόβλεψη για μικρή αύξηση των ετήσιων προσαρμοσμένων προ φόρων και τόκων κερδών της (EBIT) αλλά αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη για τον όγκο των πωλήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider