Θετικά πρόσημα στη Wall με οδηγό την ενέργεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στη Wall με οδηγό την ενέργεια

Κέρδη καταγράφηκαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν μια σειρά από ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και την ανάκαμψη του ενεργειακού κλάδου.

Το δικό τους τόνο στη συνεδρίαση έδωσαν τα στοιχεία του Beige Book (Φαιάς Βίβλου) της Fed, σύμφωνα με τα οποία συνεχίζεται η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, έστω και μετριοπαθώς.

Της ανόδου στην αμερικανική αγορά ηγήθηκε ο κλάδος της ενέργειας, με κέρδη 1,4%.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 18.202,62 μονάδες, ο Νasdaq κατέγραψε οριακή άνοδο 0,05% στις 5.246,41 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,22% στις 2.144,29 μονάδες.

Στο μεταξύ, με μετριοπαθείς ρυθμούς συνεχίζει να αναπτύσσεται η αμερικανική οικονομία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Beige Book (Φαιάς Βίβλου) της Fed, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Πρόκειται για πληροφορίες που αφορούν στην πορεία της οικονομικής δραστηριότητας των 12 περιφερειακών Fed, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας για τη διαμόρφωση της επιτοκιακής πολιτικής της. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η οικονομική δραστηριότητα αναπτύχθηκε στις περισσότερες από τις περιφέρειες που καλύπτει η Fed, με μετριοπαθή ρυθμό. Η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με σταθερό – αλλά σίγουρα όχι εντυπωσιακό – ρυθμό.

Οι πληροφορίες του Beige Book βασίζονται σε στοιχεία για την πορεία της οικονομίας ως τις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider