Deutsche Bank και debate «βύθισαν» τη Wall

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank και debate «βύθισαν» τη Wall

Με ισχυρές απώλειες υποδέχθηκε τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall Street, με τους αμερικανικούς δείκτες να υποκύπτουν στις ανησυχίες που «στοίχειωσαν» τις κυριότερες αγορές του πλανήτη τη Δευτέρα.

Παρά το ράλι 3% που κατέγραψε ο «μαύρος χρυσός», οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα, στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια.

Η διεθνής επενδυτική κοινότητα περιμένει ωστόσο με ανυπομονησία το πρώτο debate μεταξύ της Hillary Clinton και του Donald Trump, καθώς έχει ήδη αρχίσει στις ΗΠΑ η αντίστροφη μέτρηση για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Το πρώτο από τα τρία συνολικά debates θα πραγματοποιηθεί στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Των απωλειών στη Wall Street τη Δευτέρα ηγήθηκε ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, καθώς κορυφώνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Η μετοχή της Deutsche Bank επιδόθηκε σε ελεύθερη πτώση – καταγράφοντας απώλειες άνω του 7,5% και υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992 – καθώς η Γερμανία αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στη διαμάχη της τράπεζας με τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες έχουν εισηγηθεί την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων. Μη παροχή βοήθειας από τη γερμανική κυβέρνηση εγείρει τον κίνδυνο bail-in για τη Deutsche Bank.

Ο Dow Jones έχασε πάνω από 160 μονάδες, με «βαρίδι» κυρίως τη μετοχή της Goldman Sachs, ενώ ο κλάδος υγείας «πρωτοστάτησε» στην πτώση των εισηγμένων στον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, τον S&P 500.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,91% στις 18.094,83 μονάδες, ο Νasdaq κατέγραψε πτώση επίσης 0,91% στις 5.257,49 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,86% στις 2.146,10 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider