Σε πτωτική τροχιά οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πτωτική τροχιά οι ευρωαγορές

Με πτώση πραγματοποιήθηκεη εκκίνηση των ευρωαγορών, υποχωρώντας από το υψηλό δύο εβδομάδων το οποίο σημείωσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση ύστερα από την απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, στις 10:37 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 0,4%, ενώ χθες έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 9 Σεπτεμβρίου. Ο δείκτης καταγράφει απώλειες άνω του 5% από τις αρχές του έτους.

Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,30% κινούμενος στις 6.890,90 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται καθοδικά κατά 0,13% στις 10.660,48 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC σημειώνει πτώση 0,55% κινούμενος στις 4.485 μονάδες.

Βουτιά 16,6% σημείωσε η μετοχή της δανέζικης φαρμακοβιομηχανίας Lundbeck καθώς το πολυαναμενόμενο σκεύασμά της για το Αλτσχάιμερ απέτυχε στην τελευταία φάση των δοκιμών.

Ο μεταλλευτικός και ο τραπεζικός ήταν οι κλάδοι με τις μεγαλύτερες απώλειες, με τους δείκτες STOXX Basic Resources και STOXX Bank να υποχωρούν κατά 1,3% και 0,7% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider