Τα tweets διεθνών αναλυτών για την ομιλία της Yellen

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα tweets διεθνών αναλυτών για την ομιλία της Yellen

Ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών για επικείμενη αύξηση των αμερικανικών δολαρίων η επικεφαλής της Fed, από το βήμα του Jackson Hall, χωρίς όμως να δίνει αρκετές ενδείξεις για μια αύξηση τον Σεπτέμβριο.

Τα tweets των κορυφαίων αναλυτών διεθνώς έχουν «πάρει φωτιά», με τους περισσότερους να θεωρούν ως πιθανότερο το επόμενο βήμα να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

  • Ian Shepherdson από την Pantheon Macroeconomics: Τα σχόλια της Yellen δεν ισοδυναμούν με υπόσχεση για ανάληψη δράσης τον Σεπτέμβριο. Φαίνεται πως οι επενδυτές περίμεναν κάτι πιο συγκεκριμένο, χωρίς όμως να κρατούν μεγάλο καλάθι. Με τον πληθωρισμό να υπολείπεται ακόμη του στόχου. Πιστεύουμε ότι το πιθανότερο σενάριο για αύξηση περιλαμβάνει τον Δεκέμβριο.
  • Neil Weilson της ETX Capital: Οι αγορές περίμεναν περισσότερες ενδείξεις για αύξηση τον Σεπτέμβριο, αλλά η Yellen διατήρησε πιο διστακτική θέση. Ουσιαστικά δεν μάθαμε κάτι καινούργιο από την πλευρά της Fed.
  • Lee Ferridge από τη State Street Global Markets North America: Η Yellen δεν πήγε ένα βήμα παρακάτω, αν και τα σχόλιά της θα ανακόψουν ίσως την πρόσφατη πτωτική πορεία του δολαρίου και ενδέχεται να βάλουν «φρένο» στο ράλι των τίτλων υψηλού ρίσκου. Μια αύξηση τον Σεπτέμβριο δεν μοιάζει πιθανή, αλλά μια κίνηση πριν το τέλος του έτους δεν αποκλείεται καθόλου, εφόσον συνεχίσουν να βελτιώνονται τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.
  • James Athey από την Aberdeen Asset Management: Ο «ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο», που η Fed αρνείται να δει, είναι ότι ίσως ποντάρει σε λάθος χαρτί. Ο πληθωρισμός δεν εξελίσσεται όπως θα έπρεπε –και όπως οι οικονομολόγοι θεωρούν ότι πρέπει να λειτουργεί. Η Fed πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με τον δείκτη τιμών καταναλωτή και να εξετάσει μια ευρύτερη δέσμη μέτρων για να κρίνει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider