Συγκρατημένο κλίμα στις ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκρατημένο κλίμα στις ευρωαγορές

Συγκρατημένο κλίμα καταγράφηκε κατά την εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης με τους επενδυτές να δυσκολεύονται να αποτιμήσουν την απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, της Fed, να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν μικρή πτώση, εξαιτίας των αδύναμων προβλέψεων και αποτελεσμάτων από εταιρίες όπως η Dialog Semiconductor και η πετρελαϊκή Royal Dutch Shell. Οι δείκτες STOXX 600 και FTSEurofirst 300 κατέγραψαν πτώση κατά 0,3%.

Αναλυτικότερα, αυτή την ώρα, ο FTSE100 καταγράφει άνοδο 0,13% στις 6.759,08 μονάδες. Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά κατά 0,45% στις 10.365,56 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά 0,51% στις 4.469,69 μονάδες.

Η μετοχή της γερμανικής Dialog σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 10%, καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τις φετινές πωλήσεις, ενώ η Shell υποχώρησε κατά 4% μετά τη βουτιά που κατέγραψαν τα κέρδη της.

Η μετοχή της Lloyds υποχώρησε κατά 3,4% καθώς η βρετανική τράπεζα προειδοποίησε για πιθανή μείωση της ζήτησης εξαιτίας της ψήφου της Βρετανίας υπέρ του Brexit, ενώ ανακοίνωσε ότι θα επισπεύσει τα σχέδια περικοπής κόστους προκειμένου να αντισταθμίσει το δυσκολότερο οικονομικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider