«Δίχασε» τη Wall Street η Fed

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δίχασε» τη Wall Street η Fed

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να αποτιμούν την απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, της Fed, να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου.

Σε εταιρικό επίπεδο, ανοδικά έκλεισε η μετοχή της Apple – καταγράφοντας μάλιστα την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της σε διάστημα δύο ετών – κατορθώνοντας να αντισταθμίσει τις πιέσεις που δέχθηκε η μετοχή της Coca-Cola.

Ειδικότερα, o Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 18.472,17 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,60% στις 5.139,81 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,12%, στις 2.166,58 μονάδες.

Στο μεταξύ, αμετάβλητα στο εύρος του 0,25% με 0,50% διατήρησε τα επιτόκια του δολαρίου, την Τετάρτη, η αμερικανική κεντρική τράπεζα, η Fed, διαπιστώνοντας πως μειώνονται οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία.

Μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης των αξιωματούχων της, η ομοσπονδιακή τράπεζα επισημαίνει πως η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται μετριοπαθώς, ενώ ταυτόχρονα οι ενδείξεις που έρχονται από την αγορά εργασίας, εμφανίζονται ισχυρές.

Σύμφωνα με τη Fed, ανοδικά κινούνται και οι καταναλωτικές δαπάνες των αμερικανικών νοικοκυριών. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα διαμηνύει, ωστόσο, πως συνεχίζει να παρακολουθεί στενά, αφενός την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και αφετέρου τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο.

Ωστόσο, η Fed αναφέρει πως πλέον είναι λιγότερο ανήσυχη για πιθανά «σοκ» που μπορεί να εκτροχιάσουν την αμερικανική οικονομία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα λάβουν χώρα ακόμη τρεις συνεδριάσεις των αξιωματούχων της Fed, ήτοι μια τον Σεπτέμβριο, μια τον Νοέμβριο και μια τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider