Άνοδος 1,72% στο Τόκια δια χειρός Shinzo Abe

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος 1,72% στο Τόκια δια χειρός Shinzo Abe

Κέρδη 1,7% χάρισε στον Nikkei ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Σε τροχιά ανάκαμψης μπήκε ο Ιαπωνικός δείκτης μετά το sell off της Τρίτης, μετά τη διαβεβαίωση από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Shinzo Abe για νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας που θα ξεπερνάει τα 28 τρισ. γεν.

Ωστόσο βαριές απώλειες σημείωσαν οι κινεζικοί δείκτες.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,72%,κλείνοντας στις 16.664,82 μονάδες ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 1,13%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,11%, κλείνοντας στις 2.025,05 μονάδες παρά το γεγονός ότι η καταναλωτική πίστη στη χώρα αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο για το τελευταίο τρίμηνο και μειώθηκαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις από την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Κορέας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο ειδικός δείκτης καταναλωτικής πίστης (CCSI) καταγράφηκε στις 101 μονάδες το μήνα που διανύουμε, αυξημένος κατά 2 μονάδες από τον Ιούνιο.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε οριακά κέρδη 0,04% παρά την αύξηση που κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή. Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,1% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε κατά 0,32% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,94% και ο Shenzhen κατέγραψε πτώση 2,18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider