«Βουλιάζουν» οι τραπεζικές μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουλιάζουν» οι τραπεζικές μετοχές

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών διεύρυναν τις απώλειές τους, μετά το Brexit, σήμερα και ο δείκτης τους αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ιστορικά πτώση δύο ημερών. Ο τραπεζικός δείκτης της περιοχής (SX7P) υποχώρησε περισσότερο από 5% σήμερα και προσέγγισε τα επίπεδα που είχε υποχωρήσει μετά την κρίση χρέους της Ευρωζώνης το 2011. Από την αρχή του έτους, οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν χάσει πάνω από το ένα τρίτο της αξίας τους. Η οικονομική επίπτωση από την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ θεωρείται ότι θα συμπιέσει περαιτέρω τα κέρδη, σε μία περίοδο όπου τράπεζες της αντιμετωπίζουν ήδη χαμηλά αποτελέσματα, υψηλότερο ρυθμιστικό κόστος και αύξηση των μη εξυπηρετούμενα δανείων.

Πλήγμα υφίστανται και οι μετοχές άλλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών, όπως των ασφαλιστικών του δείκτη Stoxx Europe 600, οι οποίες μειώθηκαν 4% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2013. Στο επίκεντρο ήταν οι μετοχές των ιταλικών και των βρετανικών τραπεζών. Στην Ιταλία, η μετοχή της UniCredit μειώθηκε 7,2% και της Intesa 7,6%, καθώς η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει διάφορες επιλογές πολιτικής για να βοηθήσει τις τράπεζες της χώρας και να εμποδίσει περαιτέρω υποχώρηση των τιμών των μετοχών τους.

Στη Βρετανία, οι μετοχές της Royal Bank of Scotland και της Barclays μειώθηκαν πάνω από 10% σε μία συνεδρίαση με ιδιαίτερα υψηλή μεταβλητότητα, που προκάλεσε αυτόματες διακοπές των συναλλαγών. Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse υποχώρησε σε νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider