Οι δηλώσεις Οsborne σταθεροποιούν τη στερλίνα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι δηλώσεις Οsborne σταθεροποιούν τη στερλίνα

Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne πως η χώρα του είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και οικονομικά και η φράση του πως «είμαστε ανοιχτοί για business» σταθεροποίησαν εν μέρει τη στερλίνα που εξακολουθεί να υποχωρεί σε σχέση με τα βασικά νομίσματα.

Η στερλίνα διαμορφώνεται σήμερα στα 1,34 δολάρια και καταγράφει πτώση 1,76% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Σε σχέση με το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,21 ευρώ και καταγράφει πτώση 1,07%. Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,10 και υποχωρεί κατά 0,62% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο George Osborne είπε πως η Βρετανία θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ μόνο όταν υπάρξει ξεκάθαρη νέα διευθέτηση με την ΕΕ, στη βάση αυτή παραδέχθηκε πως πιθανότατα θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα στις αγορές.

Στη βάση αυτή οι χρηματιστηριακές αγορές κινούνται ανοδικά με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στις διαβουλεύσεις Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, αλλά και στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου και στις αντιδράσεις και τις πολιτικές εξελίξεις που αυτές πυροδοτούν.


Στην Ασία οι αγορές έκλεισαν με κέρδη. Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,39%, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι μετοχικοί δείκτες στην Κίνα με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0.86% και τον Shenzhen να κερδίζει 1,44%.

Τέλος, τ παράγωγα σε Γερμανία και Βρετανία δείχνουν πως τόσο ο FTSE 100 όσο και ο DAX θα ανοίξουν σε θετικό έδαφος και πως θα υπάρξει εν γένει ανάκαμψη στις ευρωαγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider