Ross: Το μακελειό στο Παρίσι δεν θα ωθήσει σε διόρθωση τις αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ross: Το μακελειό στο Παρίσι δεν θα ωθήσει σε διόρθωση τις αγορές

Περιορισμένο αναμένει τον αντίκτυπο των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξαν την καρδιά του Παρισιού στις αγορές ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και μεγαλομέτοχος της Eurobank, Wilbur Ross, παρακολουθώντας στενά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

«Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι είναι απίθανο να ωθήσουν σε διόρθωση τις διεθνείς αγορές», δήλωσε τη Δευτέρα, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC, o Ross, πρόεδρος της WL Ross & Co. Δεν θεωρώ πως τα δραματικά γεγονότα της 13ης προς 14 Νοεμβρίου στη Γαλλία θα προκαλέσουν μια πτώση της τάξης του 10% στα διεθνή χρηματιστήρια, πρόσθεσε.

«Έως έναν βαθμό οι αγορές ήταν προετοιμασμένες για ένα τέτοιο γεγονός, μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους και το πρόσφατο αιματοκύλισμα στο Λίβανο, καθώς πίσω από αυτά τα δύο γεγονότα βρισκόταν το Ισλαμικό Κράτος», εξήγησε.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, ο ίδιος δεν προτίθεται να μεταβάλλει την επενδυτική στρατηγική που ακολουθεί στην Ευρώπη. «Θα συνεχίσει να παρακολουθώ στενά κάθε χώρα ξεχωριστά», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα συνεχίσει το κυνήγι επενδύσεων στη Γηραιά Ήπειρο.

«Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι αναμένεται να επηρεάσει την ευρωπαϊκή πολιτική και όχι τόσο την ευρωπαϊκή οικονομία», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider