Έρχεται ράλι στο ευρώ-δολάριο

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται ράλι στο ευρώ-δολάριο

Ράλι του ευρώ έναντι του δολαρίου έως και τα επίπεδα του 1,18 προβλέπουν οι παράγοντες της αγοράς, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις που σημειώνονται στην αγορά συναλλάγματος.

«Δύο γεγονότα θα διαμορφώσουν τη βραχυχρόνια τάση για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, η οποία θα κινείται σε ρυθμούς ζιγκ-ζαγκ προσεχώς, με προοπτική να φτάσει έως και το 1,18», σχολιάζει, μιλώντας στο insider.gr, ο επικεφαλής Ξένων Αγορών της Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ, Νίκος Βέης.

Ρόλο καταλύτη, όπως εξηγεί, θα διαδραματίσουν οι εξελίξεις που συνδέονται με το ελληνικό ζήτημα, καθώς και εκείνες που αφορούν στο δημοψήφισμα για το Brexit. «Ελλάδα και Brexit αναμένεται να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά συναλλάγματος», προσθέτει.

«Ψήφος στις παλιές καλές εταιρείες»

Σε ό,τι αφορά την πορεία της αμερικανικής αγοράς, ο κ. Βέης γίνεται αμέσως σαφής: «Αξία υπάρχει στις παλιές καλές εταιρείες που έχουν μείνει πίσω στο ράλι».

Όσο για το ποιες εταιρείες συγκαταλέγει στην ομάδα αυτή, ο επικεφαλής Ξένων Αγορών της Ν. Χρυσοχοΐδης αναφέρεται στις καταναλωτικές μετοχές (consumer staples), στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες (όπως Microsoft και Google), στη βαριά βιομηχανία (Αlcoa), καθώς και σε πολύ εξειδικευμένες εταιρείες (ρομποτική).

«Αξία μπορεί να αναζητηθεί σε όλους εκείνους τους κλάδους που έχουν μείνει πίσω», τονίζει, ενώ δεν αποκλείει νέα υψηλά στη Wall Street. «H αμερικανική αγορά επιχειρεί να πάρει κεφάλι. Μπορεί και να δούμε νέα υψηλά, αλλά πιθανότατα θα είναι τα τελευταία», υποστηρίζει.

Καταλυτικό ρόλο για την επόμενη μέρα στη Wall Street αναμένεται να διαδραματίσουν και οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια. Μπορεί η κεντρική αμερικανική τράπεζα να καλλιεργεί το έδαφος για αύξησή τους τον Ιούνιο, ωστόσο για τον κ. Βέη τίποτα δεν είναι δεδομένο.

«Η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου τον Ιούνιο είναι πιθανή, αλλά ίσως και να μην υλοποιηθεί. Η Fed δεν αποκλείεται να τηρήσει για λίγο ακόμη στάση αναμονής, μέχρις ότου σχεδιάσει και η ΕΚΤ τις επόμενες κινήσεις της. Mην ξεχνάμε άλλωστε πως Fed και ΕΚΤ είναι συγκοινωνούντα δοχεία», σημειώνει ο επικεφαλής Ξένων Αγορών της Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του πετρελαίου, ο κ. Βέης δεν αναμένει μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά αντίθετα «συντήρηση» δυνάμεων στα τρέχοντα επίπεδα των 47-48 δολαρίων το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider