Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια ανοδικά οι ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά την οριακά πτωτική εκκίνηση που πραγματοποίησαν, εν μέσω διακυμάνσεων στην τιμή του πετρελαίου, και μετά τα αδύναμα μακροοικονομικά μεγέθη της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,26% στις 6.171,05 μονάδες, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο κατά 0,46% στις 9.961,96 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες κατά 0,05% στις 4.355,89 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Bayer υποχωρεί άνω του 3% στον απόηχο της πρότασης εξαγοράς της Monsanto έναντι 122 δολαρίων ανά μετοχή. Η Bayer επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Monsanto, με σχετική ανακοίνωση που ανέφερε «θέλουμε να δημιουργήσουμε μία κοινή επιχείρηση, η οποία θα ωφελήσει και τις δύο εταιρείες». Η Bayer προσφέρει στους μετόχους της Monsanto το αντίτιμο των 122 δολαρίων ανά μετοχή. Αυτή τη στιγμή, η τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας ανέρχεται στα 89,03 δολάρια. Εφόσον οι διαπραγματεύσεις τελεσφορήσουν, τότε θα συγκροτηθεί μία εταιρεία, με ετήσιες πωλήσεις άνω των 67 δισ. δολαρίων, καθιστώντας το κοινό σχήμα τη μεγαλύτερη αγρο-χημική βιομηχανία.

Η Ryanair αντίθετα, ενισχύεται κατά 1,06% λόγω των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,24 δισ. ευρώ έναντι 867 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο δωδεκάμηνο του 2014 - 2015, ενώ οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο στα 6,5 δισ. ευρώ. Ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε 106,4 εκατ. άτομα, αυξημένος κατά 18% έναντι της προηγούμενης περιόδου. Η πληρότητα τέλος, των πτήσεων της Ryanair διαμορφώθηκε στο 93%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider