Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα οι Ασιατικές αγορές μετά το ιαπωνικό χρηματιστήριο να καταγράφει απώλειες και την Κίνα να συγκεντρώνει κέρδη.

Αναλυτικότερα στα ιαπωνικά ταμπλό ο Nikkei κατά 0,63%, στις 16.630,77 μονάδες, με αφορμή την διαμάχη της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ για το κατά πόσο η δεύτερη θα πρέπει να παρεμβαίνει στην ρύθμιση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 2.833,49 μονάδες ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 0,06% στις 19.863,29 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο ASX υποχώρησε κατά 0,49% στις 5.325,20, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi κατέγραψε κέρδη 0,39% στις 1.955,25.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ιαπωνικές εισαγωγές σημείωσαν ετήσια μείωση κατά 10,1% σημείωσαν οι ιαπωνικές εξαγωγές τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015, ενώ η πτωτική πορεία τους συνεχίζεται για έβδομο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στο Τόκιο.

Η συνεχιζόμενη μείωση των ιαπωνικών εξαγωγών αποδίδεται στη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης στην Κίνα, αλλά και διεθνώς. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση 10%, ενώ η πτωτική πορεία των εξαγωγών τον Απρίλιο, ακολουθεί τη μείωσή τους, κατά 6,8% το Μάρτιο. Οι εισαγωγές σημείωσαν κατακόρυφη μείωση κατά 23,3% τον Απρίλιο.

Την ίδια στιγμή οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, ωθούμενες από την ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου και παρα το γεγονός ότι η διακοπή ή μείωση της παραγωγής σε διάφορες περιοχές οδήγησε σε σταθερή αύξηση των τιμών της προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο αριθμός των πετρελαϊκών γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, παρέμεινε σταθερός την προηγούμενη εβδομάδα, συντελώντας στη διαμόρφωση των τάσεων μείωσης των διεθνών τιμών, κατά την εβδομάδα που διανύουμε.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 14 σεντς στα 48,58 δολ το βαρέλι, μετά το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας μειώθηκαν κατά 9 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 25 σεντς στα 48,16 δολ το βαρέλι, μετά τη μείωσή τους, κατά 41 σεντς στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Με δεδομένο ότι η τιμολόγηση του πετρελαίου γίνεται σε δολάρια, η ενίσχυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος, καθιστά τις τιμές του πετρελαίου λιγότερο ανταγωνιστικές έναντι των άλλων συναλλαγματικών ισοτιμιών, μειώνοντας τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider