Craig Wright: Αποκαλυπτήρια για τον «πατέρα» του bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Craig Wright: Αποκαλυπτήρια για τον «πατέρα» του bitcoin

Τέλος στο πολυετές μυστήριο που κάλυπτε τον άνθρωπο που επινόησε το ψηφιακό νόμισμα bitcoin έβαλε ο ίδιος ο δημιουργός του.

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα απορίας, προβλέψεων και αβεβαιότητας, ο δημιουργός του bitcoin αποφάσισε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, με συνέντευξή του στο BBC και τα περιοδικά The Economist και GQ: Πρόκειται για τον Αυστραλό επιχειρηματία, Craig Wright.

Όπως επιβεβαιώνει το BBC, ο Wright παρείχε τα νομίσματα που θεωρείται ότι κατέχει αποκλειστικά ο δημιουργός του bitcoin προκειμένου να αποδείξει ότι είναι πράγματι εκείνος που το επινόησε. Σε συνάντησή του με το BBC, υπέγραψε ψηφιακά μηνύματα χρησιμοποιώντας κρυπτογραφικά κλειδιά που δημιουργήθηκαν τις πρώτες ημέρες της ανάπτυξης αυτού του ψηφιακού νομίσματος.

Τα κλειδιά αυτά «συνδέονται άρρηκτα» με την παρτίδα των bitcoin που είναι γνωστό ότι δημιουργήθηκαν από τον Satoshi Nakamoto, ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Wright εκείνη την εποχή.

Τα μέσα ενημέρωσης ιχνηλατoύσαν εδώ και χρόνια αυτούς τους μυστηριώδεις πληροφορικάριους που, πίσω από το ψευδώνυμο αυτό, επινόησαν το 2009 το λογισμικό από το οποίο προήλθε το bitcoin.

Πρόκειται, τελικά, για τον Wright. «Εγώ είμαι ο βασικός δημιουργός της ιδέας, όμως με βοήθησαν κι άλλοι άνθρωποι», δηλώνει στη συνέντευξή του ο Αυστραλός επιχειρηματίας.

Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη όλοι πειστεί ότι πράγματι ο Wright είναι ο «εμπνευστής» του ψηφιακού νομίσματος. Σε άρθρο του, το περιοδικό Economist αναφέρει πως «εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το αν πράγματι ο Wright είναι ο Satoshi Nakamoto».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider