Warren Buffett: Πίνει Coca-Cola και πλουτίζει! Εσύ μπορείς;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Warren Buffett: Πίνει Coca-Cola και πλουτίζει! Εσύ μπορείς;

Ο Warren Buffett, ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής και ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, κατορθώνει εδώ και αρκετές δεκαετίες να προχωρά σε έξυπνες επενδύσεις και να πλουτίζει, υιοθετώντας μια απλή στρατηγική!

Αγοράζει μετοχές από τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών και απλά γίνεται ολοένα και πιο πλούσιος!

Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, ο Warren Buffet επενδύει τα χρήματά του σε απλά, καθημερινά αγαθά που όλοι έχουν ανάγκη και που όλοι κάνουν χρήση τους.

Μια οδοντόκρεμα, μια σόδα και μια μπαταρία… αρκούν για να κάνουν ακόμη πιο ισχυρό οικονομικά τον ιδρυτή της Berkshire Hathaway! Δεν αποτελεί άλλωστε κοινό μυστικό πως ψηλά στις επενδυτικές προτιμήσεις του Warren Buffett βρίσκονται οι μετοχές των εταιρειών που πωλούν καταναλωτικά αγαθά και προϊόντα ευρείας, καθημερινής χρήσης, όπως η Wal-Mart και η Coca-Cola.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της Wal-Mart – την οποία εμπιστεύεται κατά κόρον ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής – μετρά κέρδη 12% από τις αρχές του έτους.

Αλλά το ράλι των καταναλωτικών αγαθών είναι ευρύτερο και δεν περιορίζεται στις ικανοποιητικές επιδόσεις της μετοχής της Wal-Mart. Ο κλάδος μετρά κέρδη σχεδόν 3% από την έναρξη του 2016, μετά από άνοδο 5% το αμέσως προηγούμενο έτος, 2015.

«Πρόκειται για μετοχές εταιρειών με πληθώρα θετικών χαρακτηριστικών», σχολιάζει ο Todd Rosenbluth, διευθυντικό στέλεχος της S&P IQ, κάνοντας ειδική μνεία στις ισχυρές ταμειακές τους ροές, αλλά και στην ικανότητά τους να διανέμουν μέρισμα στους μετόχους τους.

«Οι μετοχές αυτές δείχνουν, αργά και σταθερά, τον δρόμο προς τα πλούτη», επισημαίνουν, στο ίδιο μήκος κύματος, οι αναλυτές της Westfield Wealth Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider