Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο σημείωσαν στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις κινήσεις στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων.

Η μετοχή της Thales ενισχύθηκε κατά 6,6% αφού η γαλλική αμυντική εταιρία συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Gemalto έναντι 4,8 δισεκ. ευρώ.

Στις 10:11 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,8%. Τα blue chips της ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 0,9% ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,6%. Η μετοχή της Unilever σημείωσε πτώση 0,3% αφού ο όμιλος καταναλωτικών προϊόντων συμφώνησε να πουλήσει τη μονάδα με τις μαργαρίνες και τα προϊόντα επάλειψης στο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο KKR έναντι 6,8 δισεκ. ευρώ για να επικεντρωθεί σε ταχύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα.

Ο δείκτης STOXX σημειώνει άνοδο πάνω από 7% από τις αρχές τους έτους και παραμένει κάτω από το υψηλό διετίας που κατέγραψε στις αρχές Νοεμβρίου λόγω της κατοχύρωσης κερδών και των ανησυχιών για τους πολιτικούς κινδύνους στην περιοχή. Στήριξη στην αγορά προσέφεραν, ωστόσο, οι προσδοκίες ότι στις ΗΠΑ θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο τις επόμενες ήμερες ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider