«Ρωμαϊκές» πιέσεις δέχεται το ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ρωμαϊκές» πιέσεις δέχεται το ευρώ

Πιέσεις δέχεται το ευρωπαϊκό νόμισμα εν μέσω ανησυχιών ότι ο συνασπισμός των λαϊκιστών στην Ιταλία θα εκτοξεύσει τις δαπάνες στον προϋπολογισμό που έχει καταρτίσει για το 2019.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου υποχωρεί κατά 0,39% στις 10:20 (ώρα Ελλάδος), μετά τα δημοσιεύματα της Πέμπτης ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% για το επόμενο έτος.

«Νευρικότητα» παρατηρείται και στις αγορές ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ρώμης να εκτινάσσεται κατά 3,38% σήμερα στο 2,938%.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις να παραιτηθεί, εάν δεν ενσωματώσει στον προϋπολογισμό τις φιλολαϊκές υποσχέσεις που έλαβαν οι πολιτικοί των κομμάτων συνασπισμού προεκλογικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, εκφράζονται ανησυχίες ότι η κατάθεση του προϋπολογισμού ενδέχεται να καθυστερήσει. Σήμερα, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί σύγκλιση της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσει και να ανακοινώσει τους στόχους του νέου προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα κονδύλια, όμως, δεν αναμένεται να γίνουν γνωστά νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι ανακοίνωσαν εχθές ότι θέλουν ο στόχος του ελλείμματος να κυμανθεί στο 2,4% του ΑΕΠ. Αυτό ενισχύει το σενάριο ο λόγος έλλειμμα/ΑΕΠ να ανέλθει άνω του 2%», ανάφερε σε σημείωμά της προς τους επενδυτές την Πέμπτη το πρωί η UniCredit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider