Μπάφετ: Το Bitcoin είναι κερδοσκοπία, όχι επένδυση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάφετ: Το Bitcoin είναι κερδοσκοπία, όχι επένδυση

Οι επενδυτές πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα: σε αντίθεση με τα ακίνητα, τις μετοχές και τα ομόλογα, η τοποθέτηση χρημάτων στο Bitcoin δεν είναι επένδυση, υπογραμμίζει ο διεθνής επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

Ο λόγος, υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος της Wall Street, είναι ότι το κρυπτονόμισμα δεν έχει εγγενή αξία. «Αγοράζοντας κρυπτονομίσματα, δεν έχεις στην κατοχή σου κάτι που μπορεί να παράγει, απλώς ελπίζεις κάποιος να δώσει περισσότερα χρήματα για αυτό, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance. «Αυτό δεν είναι επένδυση, είναι κερδοσκοπία», τονίζει ο Μπάφετ.

Το Bitcoin ενισχύεται σταθερά σήμερα κατακτώντας τα 9.000 δολάρια, μετά την πτώση του από τα 9.327 δολάρια στις 30 Απριλίου. Στις 10:30 (ώρα Ελλάδος), η αξία του κρυπτονομίσματος διαμορφωνόταν στα 9.149 δολάρια, ενισχυμένο κατά 1%.

Ο διευθύνων σύμβουλος είναι γνωστός για τη στρατηγική της «αγοράς και διακράτησης» που εφαρμόζει πιστά, η οποία τον έχει πράγματι βοηθήσει να γιγαντώσει την περιουσία του στα 82,8 δισ. δολάρια.

«Αν δεν έχετε σκοπό να κρατήσετε μια μετοχή για 10 χρόνια, να μην σκεφτείτε να την αγοράσετε ούτε για 10 λεπτά», έγραφε σε σημείωμα προς τους μετόχους το 1996 ο Μπάφετ και εξακολουθεί να τηρεί αυτή τη στρατηγική με ευλάβεια.

Η αξία του Bitcoin, όμως, αυξάνεται μόνο μέσα από τις αγοραπωλησίες και όχι επειδή αυξάνεται η αξία του υποκείμενου στοιχείου, εξηγεί. «Η άποψη ότι το κρυπτονόμισμα έχει τεράστια εγγενή αξία είναι αστεία, κατά τη γνώμη μου», καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider