Κλείνει η «ψαλίδα» των ζημιών για το Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείνει η «ψαλίδα» των ζημιών για το Bitcoin

Ανακάμπτει με γοργούς ρυθμούς το Bitcoin, κερδίζοντας 9% την Πέμπτη, αν και η τιμή του παραμένει πολύ χαμηλά σε σύγκριση με ανώτατα επίπεδα όπου βρισκόταν τον Δεκέμβριο.

Στις 11:30 (ώρα Ελλάδος), το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα κυμαινόταν στα 8.249 δολάρια –σημειώνοντας απώλειες 15% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Τη μεγαλύτερη βουτιά σημείωσε το Bitcoin την περασμένη Τρίτη, κατρακυλώντας στα 5.947,40 δολάρια.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η βύθιση του Bitcoin από τα 17.136 δολάρια σε επίπεδα κάτω από 6.000 δολάρια μέσα σε έναν μήνα έχει κοστίσει 500 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος και τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πολύ χειρότερα. Ο επενδυτικός κολοσσός υποστηρίζει ότι τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα δεν θα κατορθώσουν να επιβιώσουν στη σημερινή τους μορφή και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για ολική απώλεια του κεφαλαίου τους.

Ο Στιβ Στρόνγκιν, επικεφαλής Επενδύσεων της Goldman δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος για την υψηλή συσχέτιση που παρατηρείται μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και προειδοποιεί ότι λόγω έλλειψης μιας συγκεκριμένης υποκείμενης αξίας το πιθανότερο είναι ότι η τιμή τους θα μηδενιστεί, αργά ή γρήγορα.

«Κάποια μέρα το Bitcoin θα αξίζει 40 φορές παραπάνω»

Στον αντίποδα, ο Κάμερον Γουίνκλεβος, ιδρυτής της Winklevoss Capital Management ο οποίος εικάζεται ότι έχει κερδίσει δισεκατομμύρια από τα κρυπτονομίσματα, δήλωσε στο CNBC ότι το Bitcoin θα αξίζει κάποια μέρα 40 φορές τη σημερινή του αξία. Ο ίδιος συγκρίνει το Bitcoin με το χρυσό και εξηγεί ότι όπως ο χρυσός, έτσι και το κρυπτονόμισμα είναι πολύ περιορισμένο σε ποσότητα και εκεί οφείλει την αξία του.

«Το Bitcoin έχει καθορισμένη προσφορά και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό από τη σπανιότητα. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, είναι πιο εύκολα μεταφερόμενο και ανταλλάξιμο», υποστηρίζει ο ένας εκ των δύο δίδυμων αδερφών που έγιναν διάσημοι το 2008 όταν υποστήριξαν ότι ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έκλεψε από τους ίδιους την ιδέα του Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider