Σφυροκοπείται το Bitcoin, «χτυπά» χαμηλό δύο μηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σφυροκοπείται το Bitcoin, «χτυπά» χαμηλό δύο μηνών

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο κυμαίνεται σήμερα, Πέμπτη, η τιμή του Bitcoin, καθώς το κυρίαρχο κρυπτονόνισμα εξακολουθεί να δέχεται σφοδρά χτυπήματα.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του Bitcoin υποχωρούσε κατά 9,71% στα 9.179,51 δολάρια, σύμφωνα με την πλατφόρμα Coinbase, από τα σχεδόν 20.000 δολάρια που είχε αγγίξει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Τελευταίο πλήγμα ήταν η ανακοίνωση του Facebook ότι απαγορεύει τις διαφημίσεις για κρυπτονομίσματα, σε μια προσπάθεια αν προφυλάξει τους χρήστες του από παραπλανητικές κερδοσκοπικές πρακτικές.

Παράλληλα, η ηλεκτρονική επίθεση και κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 530 εκατ. δολ. από το ιαπωνικό ανταλλακτήριο Coincheck την προηγούμενη εβδομάδα επιβάρυνε το κλίμα στην αγορά, όπως και η κλήτευση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο παικτών κρυπτονομισμάτων, των ανταλλακτηρίων Bitfinex και Tether.

Παρά τη δραστική μείωση στην τιμή του, ο Μπράιαν Κέλι, αναλυτής της BK Capital Management υποστηρίζει σε δηλώσεις του στο CNBC ότι το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να είναι υπερτιμημένο κατά 15% και ότι η δίκαιη τιμή του κυμαίνεται στα 8.000 δολάρια.

«Πρόκειται για μια πολύ νέα τεχνολογία. Το να ποντάρεις υπέρ της πτώσης του (short) δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, αφού το Bitcoin μπορεί να ανέβει ή να πέσει κατά 20-30% σε μία ημέρα. Οπότε, αν σορτάρω μπορώ να χάσω ως και το 100% των χρημάτων μου, ενώ αν είμαι απλώς τοποθετημένος οι ζημιές μου περιορίζονται στο 30%», εξηγεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider