«Μακριά από το ευρώ» συστήνουν οι traders

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μακριά από το ευρώ» συστήνουν οι traders

Μη ελκυστική επενδυτική επιλογή θεωρείται – τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα – το ευρώ, υπό το βάρος της πολιτικής αβεβαιότητας που έχει κατακλύσει εσχάτως την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι πολιτικές πιέσεις προς το ευρωπαϊκό νόμισμα έχουν μάλιστα ενταθεί τα τελευταία 24ωρα, όπως επισημαίνει το CNBC, μετά τη «ματωμένη Κυριακή» στην Ισπανία, στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων που συγκλόνισαν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά και καθώς η Ευρώπη προσπαθεί ακόμη να ξεχάσει την έκβαση των γερμανικών εκλογών, οι οποίες κατέληξαν σε μια Πύρρειο νίκη για την Άνγκελα Μέρκελ και στην είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στη γερμανική βουλή.

«H κατάσταση στην Ισπανία είναι εξαιρετικά ρευστή και κάθε πρόβλεψη κρίνεται επισφαλής. Αν σε αυτό το τοπίο προστεθεί και το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, τότε η εικόνα είναι ξεκάθαρη: Για την ώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουμε ευρώ», δηλώνει στο CNBC o Stephen Gallo, στρατηγικός αναλυτής της Bank of Montreal.

Όπως προβλέπει ο Lothar Mentel, αναλυτής της Tatton Investment, «τη δεδομένη χρονική συγκυρία δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές ανόδου για το ευρώ».

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Credit Agricole θεωρούν πως η πρόσφατη αδυναμία του ευρώ κινείται στα όρια της διόρθωσης και όχι σε εκείνα της αλλαγής τάσης.

«Επιμένουμε στη θέση μας πως πρέπει να αγοράσουμε ευρώ στην πτώση του», σημειώνουν.

«Πολιτικό ζήτημα» χαρακτηρίζουν την υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος και οι αναλυτές της ING, εξηγώντας πως οι πιέσεις που δέχεται το ευρώ αποδίδονται κατά κύριο λόγο στις εξελίξεις που συνδέονται με την Καταλονία. Σύμφωνα με τους ίδιους, η πτώση θα συνεχιστεί, αλλά όχι για πολύ.

Η ING δηλώνει ουδέτερη (neutral) στην ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, προβλέποντας διαμόρφωσή της στο 1,20 σε ορίζοντα ενός μηνός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider