«Ίπταται» το ευρώ! Πάνω από τα 1,18 δολ. για πρώτη φορά σε 30 μήνες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ίπταται» το ευρώ! Πάνω από τα 1,18 δολ. για πρώτη φορά σε 30 μήνες

«Σπάει» όλα τα κοντέρ τη Δευτέρα το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Το ευρώ «έσπασε το φράγμα» του 1,18 έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά σε διάστημα 30 μηνών (από τον Ιανουάριο του 2015), καθώς η πολιτική αβεβαιότητα και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ «βαραίνουν» το δολάριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου κινείται σε πτωτική τροχιά, έτοιμος να καταγράψει τη μεγαλύτερη – σε μηνιαία βάση – πτώση από τον Ιανουάριο.

Το ευρώ, λαμβάνοντας ώθηση και από την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη (αμετάβλητος στο 1,3% τον Ιούλιο) καταγράφει άνοδο 0,53% και διαπραγματεύεται στα 1,1813 δολάρια.

«Η πολιτική αβεβαιότητα έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ. Αυτός είναι και ο λόγος που το αμερικανικό δολάριο δέχεται πιέσεις», σχολιάζουν οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman, μετά και την αναταραχή που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τις μαζικές παραιτήσεις από το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι για τον μήνα Ιούλιο, το δολάριο συγκεντρώνει απώλειες 2,4%.

«Το δολάριο είναι υπερτιμημένο. Κατά τη γνώμη μου, θα δέχεται πιέσεις ως τα τέλη του έτους», δηλώνει ο στρατηγικός αναλυτής της FXTM, Hussein Sayed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider