Το ισχυρότερο τρίμηνο της εξαετίας αναμένεται να σημειώσει το ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ισχυρότερο τρίμηνο της εξαετίας αναμένεται να σημειώσει το ευρώ

Το ευρώ υποχώρησε νωρίτερα σήμερα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 12 μηνών, αλλά αναμένεται να σημειώσει το ισχυρότερο τρίμηνο της εξαετίας καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε αυτό χάρη στις καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας της ευρωζώνης και τον αντίκτυπό τους στη νομισματική πολιτική.

Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε κατά 0,1% στο 1,1426 δολάριο, αλλά για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7% και αναμένεται να σημειώσει τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδό του από την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2011.

Το ευρώ ανήλθε σε υψηλό έτους μετά τα σχόλια του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι την Τρίτη που ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι το σήμα για μια μείωση των μέτρων στήριξης της οικονομίας μπορεί να δοθεί ακόμα και τον Σεπτέμβριο. Αν και αξιωματούχοι προσπάθησαν τις επόμενες ημέρες να υποβαθμίσουν τις δηλώσεις αυτές, οι επενδυτές φάνηκαν βέβαιοι ότι η ισχύς της οικονομίας θα τους οδηγήσει σύντομα σε περιστολή των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Στη χρηματιστηριακή αγορά, οι ευρωπαϊκές μετοχές ήταν αμετάβλητες στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης αλλά αναμένεται να καταγράψουν τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου έτους εν μέσω ανησυχιών για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Νωρίτερα, ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,7%, αφού ανήλθε χθες σε υψηλό δύο ετών. Σε τριμηνιαία βάση έχει ενισχυθεί κατά 5,3% ενώ από τις αρχές του έτους έχει σημειώσει αύξηση κατά 18,3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές πετρελαίου συνέχισαν την ανάκαμψή τους αυτή την εβδομάδα μετά την μείωση της εβδομαδιαίας παραγωγής αργού στις ΗΠΑ. Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε νωρίτερα κατά 0,7% στα 45,23 δολάρια το βαρέλι στην έβδομη συνεχή ανοδική του συνεδρίαση. Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχύθηκε κατά 0,6% στα 47,70 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider