Πιέσεις στο ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στο ευρώ μετά τις δηλώσεις Draghi

Στα χαμηλά 10 ημερών υποχώρησε το ευρωπαϊκό νόμισμα μετά τη δέσμευση του Mario Draghi να διατηρήσει την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης –τουλάχιστον– μέχρι τα τέλη του έτους.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια, οι ενδείξεις για αύξησης του βασικού πληθωρισμού δεν είναι «πειστικές» και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα απόσυρσης του QΕ.

Η διατήρηση της υποστηρικτικής πολιτικής οδήγησε το ευρώ σε πτώση 0,24% έναντι του δολαρίου, στο 1,0602, ωστόσο, οι απώλειες σταδιακά περιορίζονται καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τις ειδήσεις από τη Φρανκφούρτη.

Στα χρηματιστηριακά ταμπλό, οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη οδήγησαν προσωρινά σε πτώση τους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες, αλλά σταδιακά τα κέρδη περιορίστηκαν με αποτέλεσμα μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδος), οι δείκτες να «πρασινίσουν» στα περισσότερα χρηματιστήρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι ενισχυόταν την ίδια ώρα κατά 0,10% στις 4.858,15 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημείωνε άνοδο 0,34% στις 11.639,12 μονάδες. Σε πτώση βρίσκεται, αντιθέτως, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο που καταγράφει απώλειες 0,45% στις 7.215,04 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider