Χρηματιστήριο: Άγγιξε τις 630 μονάδες αλλά έμεινε από δυνάμεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Άγγιξε τις 630 μονάδες αλλά έμεινε από δυνάμεις
Στα χαμηλά επίπεδα ημέρας έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα διατηρώντας το θετικό πρόσημο, αλλά αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση τους επενδυτές.

Στα χαμηλά επίπεδα ημέρας έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα διατηρώντας το θετικό πρόσημο, αλλά αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση τους επενδυτές. Αυτό συνέβη διότι όσοι τοποθετήθηκαν στην αρχή της συνεδρίασης βγήκαν ζημιωμένοι διότι οι πωλητές επικράτησαν στο τέλος των συναλλαγών.

Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η μεταβλητότητα που επικράτησε στην αγορά ομολόγων με την Ιταλία να αποδεικνύεται τοξική για τα ελληνικά χρεόγραφα.

Αν και αρχικά το δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 4,2%, καταγράφοντας αισθητή πτώση σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή, τελικά έκλεισε κοντά στο 4,4%, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην σχέσεις Ιταλίας – Βρυξελλών .

Μικτή ήταν εικόνα στους τραπεζικούς τίτλους με την Eurobank να κερδίζει τις εντυπώσεις (+5,99%), την Alpha Bank (+1,88%) να διασώζει τα προσχήματα, και την Εθνική (-2,03%) και την Τράπεζα Πειραιώς (0,63%) να κλείνουν με απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης τιμών σημείωσε κέρδη 0,29%, στις 626,61 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57,82 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 45 σημείωσαν άνοδο, 46 πτώση και 11 ήταν αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές στέκονται στο γεγονός ότι η αγορά για ακόμη μια συνεδρίαση έδειξε αδυναμία προσέγγισης των 630 μονάδων, ενώ για τους ίδιους οι αυξημένες πωλήσεις στο τέλος των συναλλαγών αποτελούν αρνητικό σημάδι για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider