Χρηματιστήριο: Η παραίτηση Κοτζιά ανέστρεψε το κλίμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Η παραίτηση Κοτζιά ανέστρεψε το κλίμα
Η είδηση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών ήλθε να ανατρέψει το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οδηγώντας ειδικά τις τράπεζες από το θετικό στο αρνητικό πρόσημο.

Η είδηση της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών ήλθε να ανατρέψει το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, οδηγώντας ειδικά τις τράπεζες από το θετικό στο αρνητικό πρόσημο.

Οι επενδυτές φοβούνται πως πιθανότατα η αποχώρηση Κοτζιά να δοκιμάσει την ήδη ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία και πως το άδειασμα του πρωθυπουργού στον πλέον επιτυχημένο υπουργό του σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές.

Στο αρνητικό κλίμα που προκάλεσαν οι πολιτικές εξελίξεις ήλθαν να προστεθούν το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street και η είδηση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα εγκρίνει τον Ιταλικό προϋπολογισμό. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα μείγμα που επέδρασε και στην αγορά ομολόγων και στην μετοχική αγορά.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε και ανήλθε στο 4,31%. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου βρέθηκε στο 3,4%.

Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Eurobank με απώλειες 2,79% και ακολούθησαν οι Alpha Bank (-1,58%), η Εθνική Τράπεζα (-1,30%) και η Τράπεζα Πειραιώς (-0,85%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 637,08 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,18%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 32,72 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 24 σημείωσαν άνοδο, 54 πτώση και 27 έμειναν αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως εάν η αγορά δεν ανακτήσει σύντομα τις 650 μονάδες τότε πιθανότατα να απολέσει σύντομα την στήριξη των 600 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider