Η παραίτηση Κοτζιά «ρίχνει» το Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η παραίτηση Κοτζιά «ρίχνει» το Χρηματιστήριο
Πυκνώνουν οι σκιές πάνω από το ελληνικό χρηματιστήριο που διανύει μια εξαιρετικά ευάλωτη φάση.

Τριγμούς προκαλεί η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο χρηματιστηριακό ταμπλό, εν μέσω ανησυχιών για την κυβερνητική συνοχή.

Πριν λίγο έγινε γνωστή η αποδοχή της παραίτησής του από τον Αλέξη Τσίπρα και η ανάληψη του χαρτοφυλακίου του ΥΠΕΞ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στις 15:40 (ώρα Ελλάδος), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,53% στις 635,12 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 20 εκατ. ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρουν αναλυτές της αγοράς στο insider.gr, οι σκιές πάνω από τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πυκνώνουν μετά την όξυνση των διαφορών που αναδείχθηκαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Αρνητικά έχει επιδράσει στο επενδυτικό κλίμα και πρωινό δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα παραμένει εγκλωβισμένη στο τραπεζικό αδιέξοδο, για την επίλυση του οποίου απαιτούνται δραστικά μέτρα και κρατικά χρήματα.

Σημειώνεται δε ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών διανύει μια ιδιαίτερα ευάλωτη φάση, μετά το μαζικό selloff των τραπεζικών μετοχών τις τελευταίες δύο εβδομάδες που κόστισαν 70 μονάδες στον Γενικό Δείκτη.

«Το αποτέλεσμα είναι η τραπεζοκεντρική ελληνική αγορά να εγκλωβίζεται στα τωρινά επίπεδα και θα πρέπει να αναζητηθούν νέοι καταλύτες προκειμένου να διασπαστούν τα υφιστάμενα επίπεδα «, σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή. «Παράλληλα, η διατήρηση των δύο σεναρίων για τον προϋπολογισμό, με ή χωρίς την περικοπή συντάξεων, συντηρεί αρνητικό κλίμα από τις αγορές που θεωρούν ότι δεν συνάδει με τη ζητούμενη εκπλήρωση των ελληνικών δεσμεύσεων», συμπληρώνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider