Άνοδος με οδηγό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος με οδηγό τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε τραπεζικούς τίτλους και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές.

Με θετικό πρόσημο άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις σε τραπεζικούς τίτλους και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές, αλλά με το τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 639,86 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,85%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,75 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 8 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ειδήσεις όπως ότι η Eurobank προχώρησε στην πώληση µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους 1,1 δισ. ευρώ και συνολικής απαίτησης εκ των παρεπόμενων δικαιωμάτων 2 δισ. ευρώ, στηρίζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,35%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου στο 3,42%.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών καταγράφει άνοδο 2,60%. Από τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+3,30% ) και της Πειραιώς (+2,24%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,39%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ+4,86% και ΕΛΤΕΧ Άνεμος +2,75%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΒΕ-7,47% και Εθνική Πανγαία-2,54%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider