Ανεβαίνει το Χρηματιστήριο, αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στα ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεβαίνει το Χρηματιστήριο, αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στα ομόλογα
Χαμηλός ο συναλλακτικός τζίρο στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών το χαμηλό συναλλακτικό τζίρο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 631,59 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,52%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 14 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Υποστηρικτικά στο κλίμα συμβάλλει η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,3% κινούμενη αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα όταν και είχα αναρριχηθεί στο 4,7%.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν ότι ο μικρός τζίρος δεν προσφέρεται για την έκδοση ασφαλών συμπερασμάτων και πως σε μεγάλο βαθμό η πορεία του Χρηματιστηρίου θα εξαρτηθεί από το ευρύτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+3,19%), της Jumbo (+1,47%), της Alpha Bank (+1,39%) και της Aegean Airlines (+1,34%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,75%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +20,00% και Mermeren +9,95%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις -9,70% και Νηρεύς -5,21%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider