Χρηματιστήριο: Κράτησε το θετικό πρόσημο, έχασε τη δυναμική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Κράτησε το θετικό πρόσημο, έχασε τη δυναμική
Με θετικό πρόσημο, αλλά στα χαμηλά επίπεδα ημέρας, έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή με τους επενδυτές να προχωρούν στο τέλος της συνεδρίασης σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών.

Η ανοδική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές και στην Wall Street βοήθησε το ΧΑΑ να αποκτήσει μια δυναμική, ωστόσο αυτή εξασθένησε στο τέλος συναλλαγών, γεγονός που δείχνει ότι επενδυτές δεν πιστεύουν στις προοπτικές της αγοράς και κινούνται βραχυπρόθεσμα και επιφυλακτικά. Εμφανής ήταν η αδυναμία των τραπεζών να κρατήσουν τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών τελικά έκλεισε στις 485,53 μονάδες. Η Εθνική Τράπεζα σημείωσε απώλειες 1,79%% στα 1,540 ευρώ.Η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε πτώση 0,77% στα 1,161 ευρώ. Η Alpha Bank σημείωσε πτώση 0,35% στα 1,1152 ευρώ. Η Eurobank ήταν η μόνη που κατέγραψε άνοδο (+1,20% στα 0,507 ευρώ).

Καλή ήταν η εικόνα στην αγορά ομολόγων όπου σημειώθηκαν αρκετές συναλλαγές με τους αγοραστές να έχουν τον πρώτο λόγο. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κινήθηκε στο 4,3%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,4% στα χαμηλότερα επίπεδα της εβδομάδας.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε άνοδο 0,23%% στις 628,33 μονάδες. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 49 σημείωσαν κέρδη, 48 πτώση και 18 έμεινα αμετάβλητες. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 33,39 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εστίασαν στην αδυναμία της αγοράς να συγκρατήσει τις 630 μονάδες. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα μια αντίδραση ικανή να οδηγήσει την αγορά πάνω από τις 660 μονάδες, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι η απώλεια της στήριξης των 560 μονάδων.

Σύμφωνα με τον Μάνο Χατζηδάκη επικεφαλής ανάλυσης της Beta Securities το φρένο της πτώσης στις 610 μονάδες συμπίπτει με μια παλαιότερη στήριξη τιμών από τον Φεβρουάριο του 2017 και η συσσώρευση των τιμών εκείνης της περιόδου δημιουργεί ένα ικανοποιητικό ανάχωμα στην πτώση, λειτουργώντας ενδεχομένως επιβραδυντικά σε περαιτέρω πιέσεις. «Η εικόνα υποτιμητικής υπερβολής διευκολύνει την εκδήλωση αντίδρασης, η οποία έχει σαν γρήγορο στόχο τις 650 μονάδες», ανέφερε σχετικά ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος προκρίνει το σενάριο της συνέχισης της μετριοπαθούς ανοδικής αντίδρασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider