Χρηματιστήριο: Μικρά κέρδη με ολική επιστροφή των τραπεζών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μικρά κέρδη με ολική επιστροφή των τραπεζών
Το θετικό άνοιγμα στην Wall Street έδωσε σημαντική ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο τέλος της συνεδρίασης, οδηγώντας τις τραπεζικές μετοχές από αρνητικό έδαφος σε μεγάλα κέρδη.

Ωστόσο, η άνοδος δεν συνοδεύθηκε με αυξημένο τζίρο γεγονός που δείχνει πως λίγοι πίστεψαν στην αντίδραση και πως η μεγαλύτερη μερίδια των επενδυτών κράτησε επιφυλακτική στάση.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως οι 620 μονάδες έχουν αποδειχτεί γραμμή άμυνας για το ΧΑΑ, ενώ στήριξη βγήκε και για τον τραπεζικό δείκτη στις 458 μονάδες. Βραχυπρόθεσμα θεωρούν πως οι διαθέσεις των επενδυτών στην ελληνική αγορά θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από το διεθνές περιβάλλον και την κίνηση των μεγάλων χρηματιστηρίων.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών τελικά έκλεισε στις 487,24 μονάδες. Η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε άνοδο 6,36% στα 1,170 ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα σημείωσε κέρδη 6,09% στα 1,568 ευρώ. Η Eurobank κατέγραψε κέρδη 0,97% στα 0,501 ευρώ. Η Alpha Bank σημείωσε άνοδο 0,09% στα 1,1156 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 626,86 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 0,16% . Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 47,27 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν σημείωσαν άνοδο, σημείωσαν πτώση και έκλεισαν αμετάβλητες.

Κομβικής σημασίας για το σημερινό γύρισμα στις διεθνείς αγορές ήταν τα πιο αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου και τα οποία οδήγησαν μερίδα των επενδυτών στο συμπέρασμα πως η Fed θα κινηθεί πιο φειδωλά στην αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις 0,1% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από μηνιαία άνοδο 0,2% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ο δομικός δείκτης ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια επίσης αυξήθηκε 0,1%.

Τα νέα από τις ΗΠΑ αποκλιμάκωσαν τις πιέσεις και στα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ανήλθε κάτω από το 4,5% και του πενταετούς ομολόγου χαμηλότερα του 3,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider