Moody’s και τράπεζες «λύγισαν» το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moody’s και τράπεζες «λύγισαν» το Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 690 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης τη Δευτέρα, λυγίζοντας υπό το βάρος των μαζικών ρευστοποιήσεων στους τραπεζικούς τίτλους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 689,96 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,26%. Ο όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 32,43 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των τραπεζικών τίτλων, τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε η Τράπεζα Πειραιώς υποχωρώντας κατά 6,70%, ενώ ακολουθεί η Alpha Bank με -3,85%, η Eurobank με 3,04% και η Εθνική Τράπεζα με 2,26%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 3,68%.

Η «σιγή ιχθύος» που τήρησε η Moody’s την Παρασκευή, αποφεύγοντας να αναθεωρήσει το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, κόστισε ακριβά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η αναβάθμιση μετά την έξοδο από τα προγράμματα από τον οίκο αξιολόγησης είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί στην αγορά.

Την ίδια ώρα, αρνητικό αντίκτυπο είχε στον τραπεζικό δείκτη η έκθεση που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Goldman Sachs, η οποία προχώρησε σε μείωση των τιμών-στόχο για τις ελληνικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, για την Alpha Bank η GS μείωσε την τιμή-στόχο στα 2,45 ευρώ από 2,50 ευρώ πριν, για την Εθνική στα 2,76 ευρώ από 2,90 ευρώ, για την Eurobank στα 1,03 ευρώ από 1,04 ευρώ πριν και για την Πειραιώς μείωσε την τιμή-στόχο στα 3,25 ευρώ από 3,25 ευρώ.

Η αποκλιμάκωση του 10ετούς στο 4,11% -σημειώνοντας άνοδο 0,93% στην τιμή του– δεν στάθηκε αρκετή να αντιστρέψει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα που καλλιεργήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider