Ράλι ανακούφισης αλλά χωρίς «κέφι» στο Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι ανακούφισης αλλά χωρίς «κέφι» στο Χρηματιστήριο

Θετική ήταν η αντίδραση της αγοράς στις εξαγγελίες της κυβέρνησης από τη ΔΕΘ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μια αντίδραση όμως που χαρακτηρίζεται «άνευρη».

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,51% στις 705,03 μονάδες, με τον συναλλακτικό όγκο να περιορίζεται στα 39,12 εκατ. ευρώ.

Όπως σχολιάζει το insider.gr ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή, o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδειξε πράγματι μια μετριοπάθεια στις δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη.

Ο πολύ χαμηλός τζίρος, όμως, οδήγησε σε μια «άνοδο χωρίς κέφι», με τους επενδυτές να μην επανατοποθετούνται στην ελληνική αγορά στο βαθμό που θα περίμενε κανείς μετά τη ΔΕΘ.

Στην άνοδο έχει συμβάλλει η σταθεροποίηση των συνθηκών στην Ιταλία, καθώς και η αποκλιμάκωση του spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε την Παρασκευή στα χαμηλά 2,5 ετών», τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, συνεπώς μια ανοδική αντίδραση σήμερα με τη μορφή διόρθωσης ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider