Ανοδικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο, παρά τον χαμηλό συναλλακτικό όγκο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο, παρά τον χαμηλό συναλλακτικό όγκο

Με θετικό πρόσημο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 768,01 μονάδες σημειώνοντας ήπια άνοδο 0,35%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,61 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 7 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Για ακόμη μια συνεδρίαση ο συναλλακτικός όγκος είναι χαμηλός ενδεικτικό της απουσίας επενδυτικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, ούτε δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για την ελκυστικότητα κάποιων ελληνικών μετοχών δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου.

Στην αγορά ομολόγων εξακολουθεί να παρατηρείται σταθεροποιητική εικόνα με το δεκαετές ομόλογο να σημειώνει απόδοση 3,8%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+0,92% στα 0,2622 ευρώ), των ΕΛΠΕ (+0,87% στα 6,960 ευρώ) και της Viohalco(+0,81% στα 3,100 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Unibios +5,12% και Πλαστικά Θράκης +2,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος -9,71% και Ειδησεοφωνική -5,82%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider