Ξεπέρασε τις 760 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασε τις 760 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Ανέκτησε τα επίπεδα των 760 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Παρασκευής με το τζίρο όμως να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η ελληνική κεφαλαιαγορά έδειξε να κρατάει αποστάσεις από το γερμανικό «καψόνι» της μη καταβολής της δόσης των 15 δις ευρώ και με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών αγορών που κινήθηκαν με κέρδη μπόρεσε να σημειώσει άνοδο.

Σταθεροποιητικές κινήσεις καταγράφηκαν στην αγορά ομολόγων από το δεκαετές χρεόγραφο σημείωσε απόδοση 3,8% και το πενταετές ομόλογο έκλεισε με απόδοση 2,9%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+4,05%) και του ΟΛΠ (+3,10%), ενώ αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,25%) και της Eurobank (-0,48%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 761,91 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,26%. Σε εβδομαδιαία βάση κέρδισε 1,99%. Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, πτωτικά 30 και 152 παρέμειναν σταθερές.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 30,2 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 24,4 εκατ. μετοχές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη τεχνικά ο Γενικός Δείκτης απομακρύνθηκε από την ευαίσθητη ζώνη των 740 μονάδων χωρίς ωστόσο να αποκτήσει απόσταση ασφαλείας.

«Επί της ουσίας η αγορά κινείται οριζόντια σε ένα περιορισμένο εύρος 12 μονάδων στις 10 τελευταίες συνεδριάσεις χωρίς να διαφοροποιείται ιδιαίτερα. Τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα αρκετές δυνάμεις για να μεταβάλλουν αισθητά τα σημεία ισορροπίας του Γενικού Δείκτη με αποτέλεσμα η βραχυπρόθεσμη εικόνα να βγάζει κάποια αναποφασιστικότητα γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται πλήρως στους ταλαντωτές και στην ουδετερότητα που διαπραγματεύονται», σημείωσε σχετικά.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (11,29 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (5,5 εκατ. μετοχές).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (4,7 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (4,6 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη 1,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,22%.Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές: Ειδησεοφωνική +20,12%, Σελόντα 10,78% και Ιντερτεκ +6,38%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές: Quality & Reliability -4,88%, Prοfile -4,01% και Space -3,64%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider