Το χειρότερο ξεκίνημα Ιουλίου έκανε το Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το χειρότερο ξεκίνημα Ιουλίου έκανε το Χρηματιστήριο

Η χειρότερη πρώτη βδομάδα Ιουλίου στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε σήμερα, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες -1,39% και τον μέσο όγκο συναλλαγών να βυθίζεται στα 25,4 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακή πτώση 0,20% στις 747,04 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει καθηλωμένος στα 24 εκατ. ευρώ –ιστορικά χαμηλά της τελευταίας 20ετίας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε τροχιά δοκιμασίας των φετινών χαμηλών, τις 735 μονάδες. Όπως αναφέρει ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή οι επενδυτές δείχνουν περισσότερο διατεθειμένοι να περιμένουν τα αποτελέσματα εξαμήνου –που αργούν ακόμα- ενώ οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες της αγοράς αναμένουν επίπεδα «φτήνιας».

Για την ερχόμενη εβδομάδα, ο ίδιος αναμένει συγκράτηση της πτώσης και πιθανότατα συσσώρευση, χωρίς να αποκλείει κάποια ανοδική αντίδραση.

«Η αμφίδρομη σχέση του σπιράλ συρρίκνωσης (τζίρων – ενδιαφέροντος) έχει ως βασικό αρωγό την έλλειψη νέων που θα τροφοδοτούσαν κάποια ζωηρότερη κινητικότητα έστω και σε ένα περιορισμένο τμήμα των δεικτοβαρών τίτλων. Προς το παρόν η όποια ειδησεογραφία εξαντλείται μέσα σε μία ή δύο συνεδριάσεις και η κατεύθυνση δίνεται στο μεγαλύτερο βαθμό από την τάση των ξένων αγορών», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider