Κίνηση γύρω από τις 770 μονάδες για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνηση γύρω από τις 770 μονάδες για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθεροποιητικά κινείται στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς πλησιάζει το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 769,40 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,20%. Ανοδικά κινούνται 17 μετοχές, 27 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,87 εκατ. ευρώ.

Οι αμφίσημες ειδήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επιδρούν στην επενδυτική ψυχολογία με τους μετέχοντες στην αγορά να κρατούν στάση αναμονής κάτι που αποτυπώνεται και στον συναλλακτικό τζίρο.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του δεκαετούς τίτλου κινείται σταθεροποιητικά στο 4,4% και του πενταετούς στο 3,6%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco(-1,42% στα 3,120 ευρώ) και της Alpha Bank(-1,05% στα 1,890 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,72%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Δρομέας+9,73% και Q&R+2,63%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εκτέρ-3,80% και Ιντραλότ-2,16%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider