Στις ΗΠΑ ταξιδεύουν οι εισηγμένες προς αναζήτηση επενδυτών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις ΗΠΑ ταξιδεύουν οι εισηγμένες προς αναζήτηση επενδυτών

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκονται αύριο και μεθαύριο επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες και τραπεζίτες για το ετήσιο Greek Investment Roadshow που διοργανώνει η ΕΧΑΕ σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 23 θα από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες και θα πραγματοποιηθούν 450 κλειστές συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματιών και εκπροσώπων άνω των 100 funds, ενώ συναντήσεις, παρουσιάσεις και επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στην Ουάσιγκτον (20-21 Ιουνίου) και το Σικάγο (21-22 Ιουνίου).

Επικεφαλής της φετινής αποστολής θα είναι ο πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ.κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου και Σωκράτη Λαζαρίδη, αντιστοίχως και τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο, θα ενισχύσουν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, θα προβάλλουν την ισχυρή πολιτική βούληση που υπάρχει από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών για συνεργασία σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Λόης Λαμπριανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Μπράχος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Enterprise Greece κ. Ηλίας Αθανασίου, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ.κ. Άρης Ξενόφος και Ριχάρδος Λαμπίρης, αντιστοίχως.

Στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του Forum θα παρουσιαστούν οι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, τα οικονομικά στοιχεία, αλλά και συγκεκριμένα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια ώστε να προσελκύσουν Αμερικανούς επενδυτές και διεθνή Funds.

Στην Ουάσιγκτον και το Σικάγο, τα μέλη της αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας, επιχειρηματίες, επενδυτές και θεσμικούς φορείς με σκοπό να παρουσιάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.

Όπως έχει αναφέρει, βέβαια, ήδη το inisder.gr, η συγκυρία είναι μάλλον αρνητική για την ελληνική αποστολή, καθώς η σκιά του σκανδάλου με τη Folli Follie και η αναμονή των αποφάσεων του Eurogroup για χρέος και εποπτεία, μειώνουν τις πιθανότητες για επίτευξη deals με τους διεθνείς επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider