Χρηματιστές: Η «Χρυσή Βίζα»... άργησε μια μέρα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστές: Η «Χρυσή Βίζα»... άργησε μια μέρα

Χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για ένταξη των ελληνικών τίτλων στη «Χρυσή Βίζα», όπως μετοχές και ομόλογα –ένα μέτρο που αναμένεται να δώσει πνοή στην υποτονική αγορά.

Την ώρα που το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει απώλειες άνω του 10% από την αρχή του έτους, και ο τζίρος βυθίζεται στα πρωτοφανή επίπεδα των 30 εκατ. ευρώ, οι παράγοντες της αγοράς ποντάρουν πολλά στη διεύρυνση του μέτρου της Golden Visa και στις κινητές αξίες.

Χρηματιστηριακά στελέχη, πάντως, μιλώντας στο insider.gr κρατούν «μικρό καλάθι» και δεν αναμένουν να εφαρμοστεί η επέκταση του προγράμματος άμεσα, ενώ έπρεπε να ισχύει «χθες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το κίνητρο παραχώρησης της ελληνικής –και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκής– υπηκοότητας σε πολίτες εκτός ΕΕ, με αντάλλαγμα επενδύσεις σε ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ, έχει μεγάλη απήχηση σε πολίτες ιδίως της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Κίνας.

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό στην αγορά, όμως, είναι πότε θα νομοθετηθεί η διεύρυνση αυτή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας είναι σχεδόν έτοιμο και αυτό που μένει για να κατατεθεί στη Βουλή είναι να ξεκαθαρίσουν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Στόχος του υπουργείου είναι η επέκταση του προγράμματος να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, για να μη χαθεί άλλος χρόνος, αλλά οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου φαίνεται πως δεν πείθουν την αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider