Άλμα στις 850 μονάδες, αν φέρει συμφωνία το Eurogroup

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα στις 850 μονάδες, αν φέρει συμφωνία το Eurogroup

Άμεση επάνοδο στις 800 μονάδες και, πιθανότατα, άλμα ως τις 850 μονάδες θα φέρει μια συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, αναμένουν οι αναλυτές.

Σήμερα, Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 762,43 μονάδες και τζίρο στα 44 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει insider.gr ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή, η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών σε 10 μέρες από σήμερα θα προκαλέσει «ασύμμετρο» γεγονός στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται «παγωμένο» και σε κατάσταση αναμονής στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ενδεικτική του κλίματος αναμονής είναι η εικόνα στο ταμπλό την τελευταία εβδομάδα. «Η συναλλακτική καθίζηση έχει οδηγήσει σε ημερήσιες συναλλαγές χαμηλότερες και των 40 εκ. ευρώ ενώ η επενδυτική ψυχολογία αδυνατεί να ανορθωθεί, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση αγοραστικού ενδιαφέροντος από τους επενδυτές και την “εύκολη” επικράτηση των πωλητών σε καθημερινή βάση, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 760 μονάδες, περιοχή κρίσιμη από τεχνικής πλευράς», σχολιάζει ο ίδιος.

Η αναγγελία μιας συμφωνίας αναμένεται να επαναφέρει το αγοραστικό ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές, καθώς ήδη η αγορά ομολόγων επανέρχεται σε βελτίωση των τιμών και αποκλιμάκωση των αποδόσεων σε συνέχεια της αποκατάστασης της ηρεμίας στην ιταλική αγορά, εκτιμά ο κ. Τζάνας.

Το πλήγμα της αξιοπιστίας

Η «καθίζηση» της αγοράς είναι το συνδυαστικό αποτέλεσμα δύο παραγόντων, σημειώνει. Αφενός του κλίματος χαμηλής αξιοπιστίας που έχει καλλιεργηθεί στην αγορά από την υπόθεση του Folli-Follie και των παρεπόμενων επιπτώσεων που, μεταξύ άλλων, αφορούν τον επαναπροσδιορισμό των δεικτών με τη διαγραφή της μετοχής και τις αναπόφευκτες αναταράξεις.

Το κύριο ζητούμενο, τονίζει ο κ. Τζάνας, είναι να διαχυθεί το μήνυμα προς την επενδυτική κοινότητα ότι η συνολική αξιοπιστία της αγοράς δεν απειλείται και η εταιρική διακυβέρνηση στις εισηγμένες εταιρείες σε συνδυασμό με την επαγρύπνηση των αρχών, διασφαλίζουν ότι η περίπτωση του Folli-Follie είναι μεμονωμένη και δεν θα προκύψει καμία άλλη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider