Κάτω από τις 760 μονάδες με ισχνό τζίρο το Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τις 760 μονάδες με ισχνό τζίρο το Χρηματιστήριο

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ελλείψει καταλυτών, αλλά με πολύ χαμηλούς τζίρους, που οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 760 μονάδες.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση τερμάτισε στις 758,96 μονάδες με απώλειες 1,82% και όγκο συναλλαγών μόλις 38,18 εκατ. ευρώ.

Όπως σχολιάζει στο insider.gr ο Δημήτρης Τζάνας, Διευθυντής Επενδύσεων της Κύκλος Χρηματιστηριακή, η περαιτέρω υποχώρηση του Γενικού Δείκτη δεν αποδίδεται τόσο σε συγκεκριμένους καταλύτες, όσο στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί εν αναμονή της συμφωνίας για το χρέος, αλλά και υπό τη βαριά σκιά του σκανδάλου Folli Follie που θίγει βαθιά την αξιοπιστία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας όσον αφορά στον μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους δεν φαίνεται να γεφυρώνεται και είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσο το Ταμείο θα προλάβει τελικώς να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Το βλέμμα, πλέον, είναι στραμμένο στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ωστόσο ακόμη και αυτή η προθεσμία δεν θεωρείται πλέον πανάκεια.

Η συνεδρίαση αποδείχθηκε «παγίδα» για όποιους στην αρχή της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν ωθούμενοι από το θετικό πρόσημο του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη και την αρχική δυναμική των τραπεζικών τίτλων.

Τελικά, στο τελευταίο 20λεπτο των συναλλαγών εισαγόμενες εντολές πωλήσεων έφεραν τα πάνω κάτω και ανέτρεψαν τη θετική εικόνα οδηγώντας χαμηλότερα των 760 μονάδων το ΧΑΑ.

Η Eurobank έκλεισε στα 0,9305 ευρώ με απώλειες 1,01%, η Alpha Bank έκλεισε στα 1,8440 ευρώ με απώλειες 0,86% και η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με απώλειες 1,51% στα 0,2610 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider