Χρηματιστήριο: Ισχνή άνοδος με εξωτερικές στηρίξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ισχνή άνοδος με εξωτερικές στηρίξεις

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από το μικρό συναλλακτικό τζίρο και τις μεταβολές προσήμων.

Το κλίμα βελτιώθηκε αισθητά μετά τις 3 το απόγευμα και το άνοιγμα της Wall Street καθώς η υποχώρηση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα οδήγησε σε κέρδη τις μετοχές στις διεθνείς αγορές.

Πάντως η πορεία των ελληνικών ομολόγων άφησε αδιάφορο το ΧΑΑ. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κινήθηκε ελάχιστα πτωτικά και διαμορφώθηκε στο 4,47% και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου βρέθηκε στο 3,57%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+3,83%) και της ΔΕΗ (+3,35%).

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 784,46 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,21%. Ανοδικά κινήθηκαν 54 μετοχές, πτωτικά 60 και 126 παρέμειναν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 43,4 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 30,8 εκατ. μετοχές.

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (16,3 εκατ. μετοχές) και της MIG (3 εκατ. μετοχές).Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (9,5 εκατ. ευρώ) και του ΟΤΕ (5,5 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,14%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μαθιός +26,62%, Ιασώ +6% και MIG +5,38%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Nexans -9,80%, FG Europe -7,60% και Άβαξ -7,37%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider