Εβδομαδιαίες απώλειες 4,8% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εβδομαδιαίες απώλειες 4,8% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με πτώση έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από την αυξημένη μεταβλητότητα λόγω της λήξης των παραγώγων.

Μεγάλη νευρικότητα εμφάνισαν οι τραπεζικοί τίτλοι που αν και άνοιξαν με κέρδη τελικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με αρνητικό πρόσημο. Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών κατέγραψε πτώση 1,48% και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο τίτλος της Alpha Bank που έκλεισε στα 2 ευρώ με πτώση 2,15%.

Επιβαρυντικά στο κλίμα επέδρασε η νέα άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων απότοκο των εξελίξεων στην Ιταλία, αλλά και των ανησυχιών ότι το ΔΝΤ δεν θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμα του για την Ελλάδα. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ανήλθε σήμερα στο 4,53%, από 4,4% χθες και 4% την παρελθούσα Παρασκευή. Είναι ενδεικτικό πως η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου έχει αυξηθεί αντίστοιχα κατά 50 μονάδες βάσης από το 1,8% την παρελθούσα Παρασκευή στο 2,23% σήμερα.

Μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά σε θετικό φορτίο, κατέγραψε η μετοχή της FF Group η οποία έφτασε έως και στο 16,35%, αλλά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 8,03%.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 0,43% στις 782,80 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 68,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 36,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκε 1 εκατ. τεμάχια.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 4,8%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ Μάνο Χατζηδάκη τεχνικά ο γενικός δείκτης βρίσκεται πλέον σε πτωτική τάση μετά την διάσπαση του κινητού μέσου των 200 ήμερων και την παραμονή κάτω από την στήριξη των 800 μονάδων για τρεις συνεδριάσεις.

«Ο δείκτης δεν φαίνεται να έχει δυνάμεις να βγάλει μια πειστική αντίδραση δύο συνεχόμενων συνεδριάσεων και τα έντονα ημερήσια ξεκινήματα ή οι ενδοσυνεδριακές αναλαμπές δεν έχουν ανάλογη συνέχεια με αποτέλεσμα τα κλεισίματα να βρίσκουν εκτεθειμένους συνεχώς τους βραχυπρόθεσμους αγοραστές», σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει: «Η διαγραμματική εικόνα έχει επιβαρυνθεί, οι δείκτες είναι φορτισμένοι αρνητικά και η πορεία προς το χαμηλό έτους (767 μονάδες) δύσκολα μπορεί να ανακοπεί αφού δεν μεσολαβεί κάποια ουσιαστική στήριξη τιμών από τα τρέχοντα επίπεδα».

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,64%, στις 2.050,54 μονάδες, ενώ στο -0,36% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.232,11 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider