Το αισιόδοξο σενάριο για τις τράπεζες «παίζει» το Χρηματιστήριο

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αισιόδοξο σενάριο για τις τράπεζες «παίζει» το Χρηματιστήριο

Ανοδικά έκλεισε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο Γενικός Δείκτης, προεξοφλώντας θετική έκβαση των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε την Παρασκευή άνοδο 0,60% στις 810,93 μονάδες, με τον συναλλακτικό τζίρο να υπερβαίνει οριακά τα 51 εκατ. ευρώ.

Τραπεζικοί κύκλοι επιβεβαιώνουν την Παρασκευή ότι οι ενδείξεις από τα αποτελέσματα των τεστ είναι θετικές και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες φαίνεται να περνούν τον κάβο της δοκιμασίας χωρίς ανάγκη για άντληση νέων κεφαλαίων.

«Τα σημερινά επίπεδα των 800-815 μονάδων είναι διατηρήσιμα, εφόσον δεν προκύψει κάποια έκτακτη αρνητική εξέλιξη. Εφόσον δεν υπάρξει μεταβλητότητα λόγω διεθνών εξελίξεων, η Σύνοδος του ΔΝΤ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση της αγοράς», αναφέρει στο insider.gr η ομάδα ανάλυσης της Δεπόλας Χρηματιστηριακή.

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμη για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ που διενεργείται στην Ουάσιγκτον μεταξύ 6 και 22 Απριλίου αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι η ελάφρυνση χρέους, η ευρωστία των τραπεζών, τα πλεονάσματα και άλλα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη μεταμνημονιακή εποχή.

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αβεβαιότητας για τον τραπεζικό κλάδο, διαφαίνονται οι πρώτες αχτίδες αισιοδοξίας ότι ο σκόπελος αυτός θα ξεπεραστεί χωρίς να χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση. Τα τελικά αποτελέσματα, ωστόσο, θα ανακοινωθούν έως τα μέσα Μαΐου, οπότε και θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Θετικά έχει συνδράμει στο ταμπλό σήμερα, Παρασκευή, και η νηνεμία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, μετά την παρέμβαση Τραμπ την Τετάρτη με σκοπό να διασκεδάσει τις ανησυχίες για επικείμενη πολεμική σύρραξη στη Συρία μεταξύ ρωσικών και δυτικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider