Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη του Πάσχα, με τους επενδυτές να τοποθετούνται επιλεκτικά σε δεικτοβαρείς μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 802,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,05εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, 21 πτωτικά και 25 παραμένουν σταθερές.

Η μικρή υποχώρηση των ανησυχιών στις διεθνές αγορές για τις εξελίξεις στη Συρία βελτίωσε το κλίμα και στο Χρηματιστήριο. Πάντως χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν πως η μεταβλητότητα ενδοσυνεδριακά θα είναι μεγάλη, καθώς η αγορά επηρεάζεται από τις κινήσεις των διεθνών δεικτών, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τις δηλώσεις ξένων ηγετών όπως ο Ντόναλντ Τράμπ.

Αυτή η ανησυχία εν μέρει δικαιολογεί και τη χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ(+1,61% στα 1,768 ευρώ), της Eurobank(+1,10% στα 8,24 ευρώ) και της Grivalia Properties(+1,02% στα 8,940 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,72%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κέκροψ+20,00% και Q&R+8,46%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Νάκας-9,52% και Τεχνική Ολυμπιακή -2,44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider