Υποτονικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποτονικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις εν μέσω ήπιας ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 821,38 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,30%. Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 23 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,95 εκατ. ευρώ.

Οι αμφίσημες ειδήσεις για την πορεία της αξιολόγησης και για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, αλλά και οι ανησυχίες για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό κρατούν την αγορά σε στάση αναμονής, κάτι που αποτυπώνεται στο μικρό συναλλακτικό τζίρο.

Ακόμη και η επιτυχημένη έκδοση των ετησίων εντόκων δεν στάθηκε ικανή να δώσει στήριξη στην αγορά, καθώς σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται οριακά υψηλότερα, με το δεκαετές να προσεγγίζει το 4,2%.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται και στο τίμημα που θα προσφερθεί σήμερα για το 5% του ΟΤΕ το οποίο έχει χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 280 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(-1,79% στα 15,360 ευρώ), της Τιτάν (-1,40% στα 21,10 ευρώ) και της ΑΔΜΗΕ(-1,05% στα 1,888 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,12%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας+5,77% και Creta Farm +4,90%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Επίλεκτος -9,02% και Μύλοι Λούλη -4,35%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider