«Μουδιασμένο» άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μουδιασμένο» άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθεροποιητικά άνοιξε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών την επενδυτική απουσία.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 834,07 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,28%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,15 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 18 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες πως το ΔΝΤ βάζει στο τραπέζι το ζήτημα της πρόωρης μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 και της μη ενεργοποίησης των αντιμέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν επιβαρυντικά καθώς ερμηνεύονται ως προάγγελος πολιτικών εξελίξεων.

Η σταθεροποιητική πορεία των ελληνικών ομολόγων δεν επιδρά στο κλίμα, με τους επενδυτές να προεξοφλούν την επιτυχημένη έκδοση του ετήσιου εντόκου γραμματίου αύριο.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Viohalco(+2,55% στα 3,20 ευρώ), της ΔΕΗ (+2,30% στα 2,850 ευρώ) και της Folli Follie(+1,20% στα 16,820 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,47%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Bank+6,85% και Περσεύς+4,44%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(κ) -10,00% και Unibios-9,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider