Χρηματιστήριο: Άνοιγμα πέριξ των 800 μονάδων

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Άνοιγμα πέριξ των 800 μονάδων

Στη περιοχή των 800 μονάδων κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους αγοραστές να κάνουν την επανεμφάνιση τους.

Το κλίμα στην αγορά χαρακτηρίζεται από την επιφυλακτικότητα γεγονός που σχετίζεται με την εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που είναι νευρικά δεδομένων των ανησυχιών για την εμπορική πολιτική του προέδρου Τράμπ.

Η εικόνα στην ελληνική αγορά ομολόγων είναι σταθεροποιητική μετά την χθεσινή πτώση των αποδόσεων που έδειξε πως υπάρχει ενδιαφέρον για τα ελληνικά χρεόγραφα. Το δεκαετές ομολογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,3%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Eurobank (+0,78 % στα 0,7450 ευρώ), της Motor Oil (+0,77% στα 18.420 ευρώ) και της Εθνικής (+0,74% στα 0,274 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 800,05 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,17%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 51 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πως όσο οι διεθνείς αγορές διακρίνονται από τη μεγάλη μεταβλητότητα πιο πιθανό είναι το σενάριο υποχώρησης της αγοράς προς τις 770 μονάδες παρά την ανόδου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρείσε ποσοστό 0,37%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Audiovisual +6,21% και Ειδησεοφωνική Ελλάς +2,88%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΒΕ -4,55% και Περσεύς -4,26%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider