«Φρέναρε» στις 820 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρέναρε» στις 820 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Σε περιπέτειες έχει μπει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές.

Τη νευρικότητα τροφοδοτεί και το αρνητικό κλίμα στις ξένες αγορές, όπου η μεταβλητότητα δείχνει πως έχουμε εισέλθει σε φάση διόρθωσης.

Το μεσημέρι, ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών ανέκτησε τα επίπεδα έναρξης της συνεδρίασης επιστρέφοντας στις 822,55 μονάδες λίγα λεπτά μετά τις 15:30. Νωρίτερα, είχε κατρακυλίσει ως τις 812 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%. Η αξία των συναλλαγών κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα την ίδια ώρα και δεν υπερέβαινε τα 37 εκατ. ευρώ.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ωστόσο έχει περάσει σε προβληματικό σημείο. Σήμερα χάθηκε ενδοσυνεδριακά η στήριξη των 812 μονάδων από την οποία διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 65 ημερών. Αν τελικά χαθούν τα επίπεδα αυτά η επόμενη στήριξη είναι οι 803 μονάδες από τις οποίες περνάει ο κινητός μέσος όρος 100 ημερών. Αν το Χρηματιστήριο υποχωρήσει πιο κάτω η κατάσταση θα είναι απειλητική, καθώς η επόμενη στήριξη είναι στις 775 μονάδες, από όπου διέρχεται ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κινείται στη περιοχή του 4,28% με το spread να είναι στις 350 μονάδες βάσης. Το πενταετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,7% και το επταετές απόδοση 4,1%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,98%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,10%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα+7,50% και Creta Farms+4,32%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ανδρομέδα-8,04% και Αιολική -7,69%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider